Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ "ΠΑΡΡΗΣΙΑ"


Η Τελετή Απονομής Βραβείων του 19ου Διαγωνισμού Μαθητικών Εντύπων, που διοργάνωσε η εφημερίδα "Τα Νέα" υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12-5-2012 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Το περιοδικό "Παρρησία" του Γυμνασίου Ψαχνών ήταν και πάλι παρόν, αφού κέρδισε το Μεγάλο Ειδικό Βραβείο για τον Πολιτισμό με το περσινό του τεύχος και είναι η 3η φορά που βραβεύτηκε στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, κατέχοντας ένα μοναδικό ρεκόρ πανελλαδικά.


Σε μια κατάμεστη αίθουσα, με την παρουσία πολλών σημαντικών εκπροσώπων των γραμμάτων και τεχνών, ο δημοσιογράφος των "Νέων" Μανώλης Πιμπλής απένειμε το Βραβείο στο μαθητή Στέλιο Πουρνή και τη μαθήτρια Ευδοξία Βασιλείου, που εκπροσώπησαν την "Παρρησία" στην τελετή.

Ο Στέλιος Πουρνής ευχαρίστησε την εφημερίδα για τη νεότερη αλλά και τις δύο προηγούμενες βραβεύσεις και ανακοίνωσε, εκ μέρους της συντακτικής επιτροπής και του συντονιστή καθηγητή, κ. Δημ. Μπαρσάκη, ότι η έκδοση του περιοδικού "διακόπτεται λόγω τοξικής ρύπανσης της περιοχής (Μεσσαπίας), κυριολεκτικά και μεταφορικά". Ο δημοσιογράφος των "Νέων" και παρουσιαστής της εκδήλωσης, Μηνάς Βιντιάδης, δεσμεύτηκε ακολούθως για την αποστολή δημοσιογραφικού κλιμακίου και τη διερεύνηση του ζητήματος από την εφημερίδα.

Ανάμεσα στις πολλές προσωπικότητες που παρευρέθηκαν στην τελετή και συμμετείχαν στη διαδικασία, ήταν ο υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής, η ποιήτρια Κική Δημουλά, η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, ο ακαδημαϊκός Παναγιώτης Τέτσης, ο τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος, ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, Άγγελος Δεληβορριάς, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του «Θεάτρου Τέχνης», Διαγόρας Χρονόπουλος, ο ερμηνευτής Γιώργος Νταλάρας, ο εικαστικός Σωτήρης Σόρογκας, ο συνθέτης Θανάσης Πολυκανδριώτης, ο σκηνοθέτης Τάσος Ψαράς, η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου, ο λογοτέχνης Θανάσης Νιάρχος, ο διευθυντής των «ΝΕΩΝ», Χρήστος Μεμής και αρκετοί δημοσιογράφοι της εφημερίδας. 

 Ο δημοσιογράφος των "Νέων" Μανώλης Πιμπλής απένειμε το βραβείο της "Παρρησίας".

 Ο δημοσιογράφος των "Νέων" και παρουσιαστής της τελετής, Μηνάς Βιντιάδης, δεσμεύτηκε για τη διερεύνηση της υπόθεσης της τοξικής ρύπανσης της Μεσσαπίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου