Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Η ΝΕΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ "ΠΑΡΡΗΣΙΑΣ"

Το 14ο τεύχος του περιοδικού μας κέρδισε το Βραβείο καλύτερου ρεπορτάζ στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Εφημερίδων/Περιοδικών 2008, που διοργάνωσε η εφημερίδα "Τα Νέα".

Το Βραβείο αφορούσε συγκεκριμένα στο ρεπορτάζ "Πάμε λαϊκή", για το οποίο συνεργάστηκαν οι μαθήτριες (από αριστερά στη φωτό, με μια ιχθυοπώλη της λαϊκής): Ειρηάννα Μπίρμπα, Ιωάννα Κουλιάκη, Παναγιώτα Βογιατζή και Ήρα Πατρίκα.
Να σημειωθεί ότι η "Παρρησία" είναι το μοναδικό περιοδικό πανελλαδικά που βραβεύεται για δεύτερη φορά στον εν λόγω διαγωνισμό - η πρώτη φορά ήταν το 2000, για το ρεπορτάζ "Καρκινογόνο νερό πίνουν τα παιδιά - Έλεος ηγουμένη της Μονής Μακρυμάλλης!".

Η Τελετή της βράβευσης πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Ε.Σ.Η.Ε.Α., το Σάββατο 10 Μαϊου 2008. Το Βραβείο παρέλαβαν από τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, κ. Νίκο Αθανασάκη, οι μαθήτριες Παναγιώτα Βογιατζή, Ήρα Πατρίκα και Ειρηάννα Μπίρμπα. Δυστυχώς, η Ιωάννα Κουλιάκη δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, λόγω εξετάσεων πτυχίου στα αγγλικά.

Η Ήρα, εκ μέρους όλων των παιδιών του περιοδικού και του συντονιστή καθηγητή, ευχαρίστησε την εφημερίδα "Τα Νέα" για τη νέα βράβευση.

Στη φωτό, οι τρεις μαθήτριες και αριστερά ο συντονιστής της εκδήλωσης, κ. Χρ. Καραμπάτσος.

Ο διευθυντής των "Νέων" κ. Παντελής Καψής με παιδιά του περιοδικού μας και την "Παρρησία" ανά χείρας, για την οποία δήλωσε έκπληκτος: Μα αυτό είναι επαγγελματικό περιοδικό!

Στη φωτό, από αριστερά: Γιάννης Ρουσόδημος, Ήρα Πατρίκα (πίσω του), Παναγιώτα Βογιατζή, Παντελής Καψής, Αγγελική Μαλάγα, Δημήτρης Μπαρσάκης, Ειρηάννα Μπίρμπα (μόλις διακρίνεται), Βασίλης Γκουζίνης, Αγγελική Ματράκα και Παναγιώτα Πριόνα.

Με το σκιτσογράφο των "Νέων" Κώστα Μητρόπουλο στο μπαρ της Ε.Σ.Η.Ε.Α., λίγο πριν την έναρξη της τελετής.

Με τη βουλευτή Μαρία Δαμανάκη, από αριστερά οι: Ειρηάννα Μπίρμπα, Παναγιώτα Πριόνα, Ήρα Πατρίκα, Αγγελική Μαλάγα και Βασίλης Γκουζίνης.

Μπροστά από το ταμπλό με το βραβευμένο τεύχος της "Παρρησίας", ο συντονιστής καθηγητής Δημήτρης Μπαρσάκης και οι μαθητές: Αγγελική Ματράκα, Κώστας Μπίρμπας, Γιάννης Ρουσόδημος, Βασίλης Γκουζίνης, Λίνα Ταυρή και Μαρία Δημητρίου.

Παιδιά της "Παρρησίας" με το συντονιστή καθηγητή στις θέσεις του πάνελ της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Ήταν μια... συμβολική κατάληψη.

Από την προηγούμενη ημέρα της Τελετής, οι τρεις μαθήτριες που συνεργάστηκαν στη σύνταξη του βραβευμένου ρεπορτάζ και ο συντονιστής καθηγητής φιλοξενήθηκαν από τα "Νέα" σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και ξεναγήθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής. Στη φωτό, ο Δημήτρης Μπαρσάκης, η Ήρα Πατρίκα και η Ειρηάννα Μπίρμπα με φόντο το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

2 σχόλια:

  1. Τα συγχαρητήριά μου!!!
    Και φυσικά θέλω να διαβάσω το ρεπορτάζ...στείλ' το μου στο e-mail μου αν σου είναι εύκολο :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νόμιζα το ήξερες, Κική. Μπορείς να διαβάσεις το ρεπορτάζ, αλλά και ολόκληρο το 14ο τεύχος στο: www.servitoros.gr/education/cat.php/67/
    Για το άλλο που με ρώτησες, απλώς διάδωσε την είδηση σε φίλους, γνωστούς και παλιούς συμμαθητές... αν φυσικά σου δοθεί η ευκαιρία.
    Πάντως, από 'δώ και στο εξής θα μπουν ενεργά και τα παιδιά στη διαχείριση του blog και θα είμαστε πρώτο πρόσωπο πληθυντικού...
    Σ' ευχαριστούμε κι ευχόμαστε πολύ μεγάλη επιτυχία στις εξετάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή